2024 Yılının Yeni Tipolojisi: Ofise dönüş

2024 Yılının Yeni Tipolojisi: Ofise dönüş

Pandemi sonrası yeniden tanımlanan mekanların başında gelen ofisler 2024 yılında da şirketlerin stratejilerine göre yeniden şekilleniyor olacak.

Pek çok şirket ve işletme hem marka değerlerini arttırmak hem de verimliliği en üst düzeyde tutmak için yüksek kalibreli çalışma alanları arayışında. Şirketlerin donanımlı yetenekleri çekmeyi destekleyen, marka değerini ve verimliliği arttıran mekan arayışları ofis mekanları tasarım algısının baştan tanımlanmasına yansıyor.

Hibrit çalışma, geçtiğimiz birkaç yılda çalışma yöntemlerimizde son derece etkili bir güncelleme haline gelirken, işletmeler çalışma modellerine farklı şekillerde yaklaşıyor ve artık şirketten şirkete çok farklı görünen çalışma ortamlarına sahibiz.

Bu çeşitlilik içerisinde 2024  ofis mekanlarında bolca göreceğimizi tahmin ettiğimiz ofis tasarım trendlerine göz atıyoruz.

Pandemi süresince uygulanan evden çalışma modelinde sağlanan ve birçok kişinin konforlu bulduğu çeşitlilik , 2024’te ofislerimizi tasarlarken yol gösterici olabilir. Evden çalışmak birçok kişi için daha fazla seçenek anlamına geliyordu; ister günün istediğimiz saatinde çalışma ortamımızı değiştirmek ,  ister temiz hava almak için dışarı çıkmak olsun çalışma odamızı büyük bir alana yayma fırsatı sağladı. Bu doğrultuda ofislerimizde deşarj olmak için kendilerine zaman ayırmayı tercih edenler için bir dinlenme alanı tasarlamak iyi bir ipucu olabilir. Bu alanlar ofisin diğer alanlarından farklı tasarlanmış bir oturma alanı veya sessiz bir köşe olarak şekillenebilir. Bu inziva alanlarında önemli olan alanın kullanıcıya öncelik vermesidir ve bu da akustik ve aydınlatmanın dikkate alınması gerektiğini gösterir. Unutmayın inziva sadece çalışmamak anlamına gelmez kaliteli bir iş ortaya koymak için motivasyon anlamına da gelir.

2. Hareketi Teşvik Etmek

Hareketi teşvik etmenin amacı çalışanların ofiste kendilerine tahsis edilen alanların çıkarak etkileşimi arttırmaktır. Farklı departmanların stratejik olarak yerleştirilmesi ofis içi sosyalleşmeyi arttıracaktır. Belirli alanların alışık olunandan farklı doğrultularda konumlandırılması insanları ofiste dolaşmaya teşvik eder, sosyalleşmeyi ve işbirliğini getirir. Bu, verimliliğin ve etkileşim kalitesinin artmasına yardımcı olarak ofiste geçirilen zamanı daha anlamlı hale getirir.



3. Kullanıcı Deneyimini Üst Seviyeye Taşımak
Çalışanlar için verimlilik çoğu zaman ofiste olmanın nasıl bir his olduğuna bağlıdır ve bu his mekanlarınızla doğrudan ilişkilidir. Doğal ışığa erişim, yiyecek ve içecek olanakları, teknoloji gibi temel özelliklerden bitkilendirme ve malzeme seçkisi gibi daha küçük ayrıntılarda yapılacak seçimler kullanıcı deneyimini etkiler. Kullanıcı deneyimini geliştirmek için sezgisel ve insan odaklı seçimler yapmalısınız. Ofisinizde kişisellik hissini yakalayabilirseniz düşünme, rahatlık, performans ve çalışma ilişkileri açısından büyük faydalar elde edebilirsiniz.

4. Dahil Etmek

Pandeminin bize öğrettikleri sayesinde artık uluslar arası çalışmak ve dünyanın her yerine ulaşmanın hiç de zor olmadığının hepimiz farkındayız. Uzaktan çalışanlarla ve müşterilerle iletişim her zaman gerekli olacağını bilerek ve odada bulunmayanlara öncelik veren alanlar tasarlayarak ofislerimizin verimliliğini arttırabiliriz. Ortamdaki herkesin doğru bir şekilde katkıda bulunmasını sağlamak sadece teknolojik altyapıların göz önünde bulundurulması ile ilgili değildir. Duvara tam oturan D şeklinde masaların tanıtılması gibi incelikli tasarım değişiklikleri ile uzaktan çalışanlarınıza veya müşterilerinize kelimenin tam anlamıyla masada bir alan sağlayabilir onları da ofisinize dahil edebilirsiniz



2024 yılında şirketler, mekanların kalitesine yatırım yapabilir ve bu da ofiste geçirilen zamanın kalitesini etkileyebilir. Birinci sınıf ofis alanlarına yönelik talep artarken, kuruluşların çalışanlarının bireysel gereksinimlerini dikkate alması ve yüksek deneyim vadeden mekanlar tasarlanması 2024’ün trendi olabilir.

YAZIYI PAYLAŞ:

Mesaj Gönder
Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?