İç Mimar Nedir ve Ne Yapar? Antalya İç Mimari

İç Mimar Nedir ve Ne Yapar? Antalya İç Mimari

İç mimari, iç mekana ve insan doluluğu için işlevselliğine odaklanır. Antalya iç mimari ofisi Nox Project ev, ofis, restorant ve diğer iç mekanlar gibi çeşitli yapıların içini tasarlayan veya yeniden uyarlamak için sanat ve bilimi harmanlamaktadır. İç mimari aynı zamanda eski bir ofis binasının kapalı alanını yaşanabilir yere dönüştürmek gibi, bir tür alanı diğerine dönüştürmeyi (uyarlanabilir yeniden kullanım) içerir.

İç Mimar Ne İş Yapar?

İç mimarlar genellikle konutun gerçek yapısını değiştirerek, iç ortamların inşasında veya yeniden inşasında yer alır. Güvenli ve yaşanabilir bir yaşam alanı (uygun sıhhi tesisat ve elektrik sistemi kurulması gibi) oluşturmak için bina yapısını ve bina kodlarını dikkate almak zorundalar. Aynı zamanda tüm projelerine mimari tasarım analizini dahil etmektedirler. İç mimarlar, alternatif ısıtma ve aydınlatma sistemlerine sahip yaratımlarına sürdürülebilir tasarım seçeneklerini de dahil ederler. Konyaaltı iç mimarlık ofisi Nox Project sürdürülebilir tasarım seçeneklerini dahil ettikten sonra sizinde fikrinizi alarak en ideal tasarımı oluşturmaktadır.

Nasıl İç Mimar Olunur?

Bir mimarlık okuluna gitmek, gayrimenkul geliştirme, peyzaj mimarlığı, set tasarımı, şehir planlaması veya endüstriyel tasarım gibi çok çeşitli kariyer fırsatlarına yol açabilir. Lisanslı bir iç mimar olmak için yapmanız gerekenler:
Yerel mimari kurulunuzun gereksinimlerini öğrenin. İç mimar olarak bir kariyere başlama yolundaki ilk adım, yerel mimari kurulunuz tarafından belirlenen özellikleri bulmak ve tamamlamaktır.
Lisans programını seçin. İç mimar olmak için gerekli eğitimi almanız gerekmektedir. Özel veya devlet üniversitelerinde 4 yıl eğitim veren iç mimarlık bölümünden mezun olan kişiler iç mimar olabilirler. İç mimar olabilmek için lisans programınızı başarıyla bitirmeniz gerekmektedir.

İç Mimarlık ve İç Tasarım Arasındaki Fark Nedir?

İç mimar ve iç mimari tasarımcının mesleği arasında pek çok örtüşme olsa da, iki meslek arasında bazı farklılıklar da vardır:

  • İç mimarlar yapısal tadilatlarla ilgilenir. İç mimar genellikle bir iç mekanın tüm yapısını tasarlar ve tasarım süreçlerinde daha teknik bir düzeyde yer alır. Mevcut bir yapının yeniden inşasını veya yenilenmesini kolaylaştırmak için inşaatçılar, müteahhitler ve teknisyenlerle birlikte çalışırlar.
  • Mimar olmak için lisansa ihtiyacınız var. İç mimarlık ve iç tasarım arasındaki en büyük fark, tüm mimarların kendilerine mimar demek ve mimarlığı uygulayabilmek için bir lisansa sahip olmaları gerektiğidir.
  • İç tasarımcı daha çok estetikle ilgilidir . İç tasarım, mimari ve mekan planlamasına odaklanan, yapılı bir çevrede veya mevcut yapılarda ev içi ve işletmeler için uyumlu ve estetik açıdan hoş tasarımlar yaratan bir meslektir. Bununla birlikte, iç tasarım mesleği, tasarımlarında mimari yapıları ele almanın bu teknik yönlerini daha fazla tasarımcı üstlendikçe, yıllar içinde gelişmiştir.

Antalya İç Mimari Tasarım Stratejisi

Bir iç mimar için bir projenin ilk adımı, müşterisiyle mekanda ne aradıklarını konuşmaktır. Bu ilk toplantıda, soru sormak ve dinlemek gerekmektedir. İstek listelerini ve alanın hangi işlevleri gerçekleştirmesi gerektiği konuşulması gerekir. Antalya iç mimari ofisi olan Nox Project bu tasarım öncesi toplantıda isteklerinize ve bütçenize göre planlamalarını yapacaktır.
Ardından, istenen işlevi gerçekleştirmek için her alanda ne kadar alana ihtiyaç olduğunu hesaba katmak gerekmektedir. Müşterinin tarzını ve zevkini hissedecek tasarım için konuşulması gerekmektedir. İstekler ve ihtiyaçlar doğru bir şekilde değerlendirilecek ve ardından bu gereksinimleri karşılayan bir tasarım yapılacaktır.

YAZIYI PAYLAŞ:

Mesaj Gönder
Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?