Villa N. Erol

CLIENT: NECATİ EROL | TYPE: RESIDENTIAL
LOCATION: MANAVGAT | YEAR: 2017 | SCALE: 480M2

╱  The conception of design
İki katlı yapı, dikdörtgen formuyla dikkat çekiyor. Evin neredeyse tüm odaları güney cephedeki havuza bakıyor. Arazinin genişiliği ve lokasyonun ideal oluşu büyük bir bahçeye olanak sağlıyor. Bu da evde olduğu kadar dışarıda da zaman geçirmeye olanak sağlıyor. Evin girişinden salona kapısız direk geçiş yapılarak, bahçe manzarasının kişiye eve girer girmez gösterilmesi hedeflendi. Antrede bronz, pirinç unsurlar ve yüksek tavan, dramatik bir hava tanımlıyor. Giriş katında mutfak, salon, misafir odası, hizmetli odası, ayakkabı odası ve sinema odası yer alıyor. Mutfak, salon ve sinema odası  güneşe, bahçeye ve havuza bakacak şekilde konumlandırıldı. Üst katta ebevyn yatak odası, çocuk odaları, çamaşır odası, sauna ve içinde jakuzi bulunan bir teras var. Hem giriş kattaki hem de üst kattaki teraslar kullanım itibari ile ana yaşam alanlarına dönüşürken, iç mekanda dekorasyona gösterilen önem dışarıya taşınıyor. Evin genel tasarımında genişlik duygusu öne çıkıyor. Evdeki herkesin dinlenebileceği, sosyalleşebileceği ve birbirlerini rahatsız etmeyecek kadar yeterli yaşam alanları var. Yatak odaları kişiye özel tasarlanırken evin genelinde şıklık ön planda tutuldu. Sinema odası ve mutfakta daha dingin renkler kullanılırken salonda daha canlı renkler kullanıldı. Sonuç olarak evin her mekanı farklı bir tasarım anlayışı ile tasarlansa da elde edilmiş bir bütünlük var.